Deska elewacyjna
Elementy drewniane w budowie domu

Budownictwo wczoraj i dzis : Jinzhou New Area Medical Center / Inicjatywy projektowe

Posted in Uncategorized  by admin
May 29th, 2018

Dzięki uprzejmości inicjatyw projektowych Projekt nowego centrum medycznego Jinzhou przez inicjatywy projektowe znajduje się jak najbliżej istniejącego skrzydła szpitala, aby skrócić trasy i stworzyć jeden zintegrowany kompleks z istniejącym skrzydłem.
Architekci uważają, że codzienne doświadczenia użytkowników są niezwykle istotne dla typologii szpitala.
Przesunęli i zrównoważyli cztery różne skrzydła, więc każde pomieszczenie, które tego potrzebuje, ma dostęp do naturalnego światła i wentylacji.
coś tak tylnego w budynkach medycznych i trudno się zorganizować o powierzchni 185 000 m2.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Zorientowaliśmy większość obwodów na najlepszy widok.
park (południowo-zachodni) i zaprojektował cztery główne skrzydła Centrum Medycznego (ambulatoryjni, ambulatoryjni, technika medyczna, nauczanie / badania / administracja) wokół pieszego tylko Lobby / Plaza.
wielofunkcyjny, przejściowy, między wnętrzem i na zewnątrz, między chodnikiem a kręgosłupem budynku, który jest osłonięty przed deszczem i opadami śniegu, ale nie jest zamknięty w ścianach.
Małe hol wejściowe czterech skrzydeł są otwarte na to dwupiętrowe Hub / Plaza, które rozprowadza tłum i sprawia, że cały obszar jest bardziej przyjazny dla pieszych.
Dzięki zwykłym inicjatywom projektowym oprócz zwykłego oszczędzania energii i wody, wody deszczowej i szarej wody, włączenia do procesu budowy materiałów z recyklingu i ponownego wykorzystania itp.
Zapewniliśmy o 10% mniej niż wymagane 50% gęstości konstrukcyjnej, aby zminimalizować jeszcze bardziej wpływ śladu naszego budynku.
W ten sposób ponad połowa terenu jest przeznaczona na Park, a podwórko Centrum Medycznego staje się częścią istniejącego i obecnie zaniedbanego Parku.
Zapewniamy wpisy do parku z 2 dużych ulic otaczających centrum, ponieważ obecnie nie ma łatwego i bezpośredniego dostępu do parku.
Dzięki uprzejmości inicjatyw projektowych Istniejące budynki na terenie mają być wyburzone i wolna przestrzeń dla parku nad garażem podziemnym.
Znacząco przekraczamy wymaganą stawkę greenfield o wartości 30%, a oprócz parku o połówkowej partii zapewniamy zielony ogród na dachu na 6 piętrze.
podwyższony park łączący się z istniejącym płaskim dachem istniejącego szpitala.
Podzieliliśmy dostęp do samochodów z dostępu dla ciężarówek i dostarczyliśmy dwa miejsca do opuszczenia na dwóch głównych ulicach ogrodzonych terenem.
Dzięki uprzejmości inicjatyw projektowych Będzie to stalowa konstrukcja na standardowej siatce 10 x 10 m (w niektórych przypadkach 10 × 11), panele metalowe i ściana osłonowa dla koperty oraz rama przestrzeni dla mostu nad obszarem kabla wysokiego napięcia.
Elementy prefabrykowane będą szeroko stosowane w procesie budowy.
Dzięki uprzejmości Design Initiatives Architekci: Inicjatywy projektowe Lokalizacja: Dalian, Chiny Team: Vlado Valkof.
architekt projektu; Ana Valkof, Stefan Petkov, Malgorzata Blasik, Minko Marinov.
architekci; Nick Tonchev.
klienta cywilnego i strukturalnego: First Affiliated Hospital of Dalian Medical University Typ: Healthcare Status: Competition Area: 184 828 m2.
Data: sierpień 2012 r
[więcej w: domy z drewna cena, domki holenderskie, deski na podłogę ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: deski na podłogę domki holenderskie domy z drewna cena